Dragi ljudi, dobro došli posle dugo vremena u ovaj post na našem jeziku! Iako sam već pisala o svom MTEL iskustvu na engleskom, želela sam da napišem još jedan post na ovu temu, jer sam sigurna da će ove informacije doprineti mnogima od vas. Bilo da ste tek započeli neko novo poglavlje u Austriji ili ste tu starosedelac.

Verovatno ste već čuli za MTEL Austriajedinog mobilnog operatera na Austrijskom tržištu, sa našeg podneblja koji se ističe po tome što nudi mobilne usluge bez rominga sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom.

Pre nekih godinu dana postala sam MTEL korisnik, po preporuci moje najbolje drugarice Anje. Kao neko ko je non stop na relaciji Beč-Beograd, što poslovno, što privatno, mesečni troškovi za mobilne usluge su mi bili zaista previsoki, i žalim što nisam Anju i mnogo ranije poslušala (recimo samo da mi menjanje navika nije jača strana :D), ali bolje ikad nego nikad. Prelaskom na MTEL su moji troškovi za mobilne usluge postali gotovo neosetni, a i generalno mi je poboljšan kvalitet života zahvaljujući brojnim MTEL pogodnostima.

Šta je to što MTEL pruža i što je meni olakšalo moj nomadski život, a verujem i mnogima od vas će značiti, ću podeliti sa vama u tekstu koji sledi.

Samo pre nego što pređem na stvar, vrlo mi je bitno da vam kažem da možete zadržati svoj stari broj telefona! Saznanje da ne moram da menjam svoj stari broj telefona za mene bio glavni okidač da pređem na MTEL mrežu. Znam da je u 21.veku verovatno mnogim ljudima krajnje logično da možete da zadržite stari broj prelaskom na drugog operatera, ali ja nažalost do prošle godine nisam bila toliko napredna. 😀

Tako da evo ako ima još nekoga poput mene, dozvolite da vas prosvetlim – moguće je da zadržite svoj stari broj telefona iako odlučite da pređete na MTEL mrežu. MTEL agenti će se pobrinuti za sve te tehničke stvari.

  • Tri ključna razloga da odaberete MTEL

1.Nema rominga između Austrije, Srbije, BiH i Crne Gore!

Šta to tačno podrazumeva:

Kada ste u Austriji: svi pozivi i SMS poruke prema Srbiji, BiH i Crnoj Gori su uklučeni u vašu MTEL tarifu. Nećete imati nikakve neočekivane ili dodatne naknade. Samo imajte u vidu da ovo važi kada zovete druge korisnike  MTS-a ili MTEL-a (ako zovete nekoga ko koristi nekog drugog operatera, pozivi će biti naplaćeni ali po nižoj ceni nego što naplaćuju drugi austrijski operateri).

Kada ste u Srbiji, BiH ili Crnoj Gori: slobodno zovite Austriju, šaljite SMS poruke, sve to je uključeno u vaš MTEL paket! Neće biti dodatnih troškova bilo da primate poziv ili vi zovete, nema rominga I možete biti potpuno opušteni. Vrlo bitno je da sve ovo važi I za vaš mobilni internet! Dakle slobodno koristite internet kada ste u domovini, bez bojazni da ćete snositi dodatne troškove, raspitivanja za besplatan Wifi i slično.

2.Bez rominga i u zemljama Evropske Unije

Što važi za Srbiju, BiH I Crnu Goru, važi I za zemlje Evropske Unije! Ovo mi takođe mnogo znači jer često putujem. Neki paketi nude čak I mobilni internet u EU, tako da ukoliko vam je to važno možete se odlučiti za tu opciju. Sjajno je što je cena mobilnog interneta u EU (u slučaju da ga nemate uključenog u vašem paketu) vrlo povoljna, tako da nećete zažaliti ni ako ga upotrebite na putovanju. Koštaće vas svakako povoljnije nego da kupujete lokalnu SIM karticu I slično.

Preporučujem vam da obavezno instalirate MTEL aplikaciju (MEIN MTEL), pomoću koje u svakom trenutku imate uvid u to koliko ste minuta ili podataka potrošili, I da li ste napravili neki trošak koji nije uključen u vaš paket. Meni je ona odlična, posebno kada putujem van Evrope.

Uz MTEL ćete zaboraviti na menjanje SIM kartica! Bilo da putujem po Evropskoj Uniji, ili sam u Beogradu, nemam više potrebe da kupujem ili menjam SIM kartice, kako bih uštedela na pozivima ili mobilnom internetu. MTEL karticu koristim gde god da sam.

3.Komunicirajte lagodno i uštedite!

Pored svih ovih prednosti, oni što dodatno cenim kod MTEL-a su izuzetno pristupačne cene usluga I paketa. Na primer tarifa “Servus Plus S” košta 23,90€ mesečno (odnosno 19,90€ ako prenesete broj) i uključuje neograničene pozive iz Austrije ka EU/SRB/BiH/CG i obrnuto, plus 15GB interneta koji važi i u Austriji, EU, i naravno SRB/BiH/CG. Mislim da na Austrijskom tržištu nema povoljnijeg paketa koji uključuje sve ove pogodnosti. Osim toga, u ponudi su razni paketi, koji se mogu prilagoditi bilo kom tipu korisnika I životnom stilu, i sa i bez ugovorne obaveze. O njima se možete informisati ovde ili u nekoj od MTEL poslovnica.

  • Vienna Insider Tip: 4Young – paket koji ne smete propustiti ako ste mlađi od 27 godina!Nisam želela da u ovom postu mnogo pričam o paketima i tarifama, jer su za te teme najstručniji MTEL agenti. Ali kako znam da mnogo mladih ljudi i studenata posećuje naš blog, želim da vam ukažem na MTEL 4Young paket, koji je idealan za sve vas, posebno ukoliko putujete ili planirate semestar u inostranstvu. Za simboličnu sumu od 18€ dobijate neograničene pozive u Austriji /EU/SRB/BiH/CG kao i 25GB interneta koji važi u svim ovim zemljama! Nažalost nemam više ispod 27 godina, ali ako ste ti srećnici, ne propustite ovu sjajnu tarifu! 😀
  • Kako da postanete MTEL korisnik?

Jednostavno posetite neku od MTEL poslovnica u Beču – u Mariahilferstrasse 103, Thaliastrasse 120-122 ili u Donau Zentrum-u, informišite se preko njihovog sajta ovde. Ako niste u Beču na ovom linku ćete naći spisak prodajnih mesta po Austriji.

  • Stvarajmo I negujmo veze uz MTEL

Ono što najviše cenim kod MTEL usluga je što mi pružaju potpuni  komfor i daju potpunu slobodu da komuniciram bez granica. Da kada god poželim iz Austrije pozovem neke drage ljude koji ne koriste internet (a to je najčesće moja najmilija 87-godišnja bakuta, koju zovem ama baš svaki dan. 😀 Ako niste skoro zvali svoju babu/baku uradite to danas <3 ) i da ih obradujem. Sigurno nekoga isprva i prepadnem kad vidi pozivni +43, ali šta da se radi. 😀

A tek taj osećaj kad iz Beograda zivkam Austriju, bezbrižno se javim kada telefon zazvoni jer znam da mi je sve to praktično besplatno (uključeno u tarifu čija je cena zaista simbolična) za mene je neprocenjiv!

MTEL je operater koji nam omogućava da međusobne (i međunarodne) veze čuvamo, negujemo i razvijamo, nikako sečemo ili raskidamo. I zbog simbolike, I objektivno sjajne usluge, zaista mi je zadovoljstvo što sam MTEL korisnik!

Do nekog sledećeg puta, najsrdačnije vas pozdravljam i zahvaljujem se na čitanju,

Una

Written by Vienna Insider

Vienna Insider - Lifestyle - Travel blog based in Vienna, Austria. Written by sisters Una and Isidora